Annons
Annons
Nyhet

Attack mot flottbas i Sri Lankas turistområde

Inbördeskriget på Sri Lanka utkämpas i stort sett bara i landets norra och östra delar, dit inga turister åker. Bergen i mitten av ön och väst- och sydkusten har praktiskt taget alltid varit förskonat från våld – och därmed en säker destination för turister. Men på onsdagen slog tamilska rebeller till mot en flottbas vid

Text: Redaktionen • 2006-10-18 Uppdaterad 2006-10-18

Inbördeskriget på Sri Lanka utkämpas i stort sett bara i landets norra och östra delar, dit inga turister åker. Bergen i mitten av ön och väst- och sydkusten har praktiskt taget alltid varit förskonat från våld – och därmed en säker destination för turister.
Men på onsdagen slog tamilska rebeller till mot en flottbas vid den historiska staden Galle vid kusten tio mil söder om huvudstaden Colombo.
Gerillastyrkan smög sig in sjövägen. Tiotalet människor sårades vid angreppet. Exakt hur många som dödats var oklart – mellan en och fyra människor.
Enligt UD finns det inga uppgifter om skadade svenskar.
Efter attacken bröt kravaller ut i staden. Butiker som ägs av människor från den tamilska minoriteten angreps av singaleser, Sri Lankas majoritetsfolk.
Fortet i Galle står på Unescos världsarvslista och är ett populärt turistmål, liksom stranden Unawatuna, som ligger några kilometer söder om fortet.

Text: Per J Andersson


Text: Redaktionen • 2006-10-18
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top