Annons
Annons
Nyhet

Lågprisavgångar ersätts med just nu-biljetter

SJ avskaffar systemet med lågprisavgångar och inför istället just nu-biljetter på alla avgångar. Biljetterna började säljas i februari 2004 och har tidigare bara kunnat köpas på längre sträckor och senast 24 timmar före avgång. Nu ska biljetten kunna köpas ända fram till avgång samtliga dagar i veckan. Priset på biljetten varierar beroende på hur populär

Text: Redaktionen • 2006-11-22 Uppdaterad 2006-11-22

SJ avskaffar systemet med lågprisavgångar och inför istället just nu-biljetter på alla avgångar. Biljetterna började säljas i februari 2004 och har tidigare bara kunnat köpas på längre sträckor och senast 24 timmar före avgång. Nu ska biljetten kunna köpas ända fram till avgång samtliga dagar i veckan.
Priset på biljetten varierar beroende på hur populär avgången är och ju tidigare du bokar desto billigare blir biljetten. Priset överstiger dock aldrig normalpriset på sträckan.
Hittills i år har resandet med SJ ökat med 10 procent.

Thomas Kjellgren på SJ säger att de med den här satsningen vill ge alla en möjlighet att bidra till en bättre miljö genom att ta tåget istället för bilen. Han säger även till VLT att han även hoppas på att detta ska få folk att boka biljetter tidigare.


Text: Redaktionen • 2006-11-22
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top