Annons
Annons
Nyhet

Krig bra för djurbeståndet

När människor slåss blir djuren fler. Åtminstone i den indiska delstaten Jammu och Kashmir, där militanta muslimska grupper de senaste 15 åren med terrormetoder har kämpat för ökat självstyre. Antalet leoparder, som är utrotningshotade, har stiget enormt mycket under de oroliga åren. Även björnarna och fåglarna har blivit fler. En av anledningarna är att regeringen

Text: Redaktionen • 2006-12-13 Uppdaterad 2006-12-13

När människor slåss blir djuren fler. Åtminstone i den indiska delstaten Jammu och Kashmir, där militanta muslimska grupper de senaste 15 åren med terrormetoder har kämpat för ökat självstyre. Antalet leoparder, som är utrotningshotade, har stiget enormt mycket under de oroliga åren. Även björnarna och fåglarna har blivit fler.

En av anledningarna är att regeringen bad alla invånare att lämna in sina vapen till polisen när stridigheterna började för att motverka missbruk och olagliga vapen. Det ledde till att många jägare inte längre hade några vapen. En annan viktig bidragande faktor är att ingen längre vågar sig ut i skogarna för att jaga av rädsla för de militanta grupperna.


Text: Redaktionen • 2006-12-13
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top