Annons
Annons
Nyhet

Sommarens resenärer väljer dyrare boende

Dessutom betalar vi gärna för att få en smidig flygförbindelse, hellre än att bara boka billigaste flygbiljetten. Det visar Ticket collection, en undersökning som görs av resebyrån Ticket två gånger om året. Undersökningen bygger på vad Tickets 300 säljare upplever är önskemål hos kunderna, samt Tickets bokningsstatistik. – Att vi är beredda att betala för

Text: Redaktionen • 2007-02-20 Uppdaterad 2021-06-23

Dessutom betalar vi gärna för att få en smidig flygförbindelse, hellre än att bara boka billigaste flygbiljetten.
Det visar Ticket collection, en undersökning som görs av resebyrån Ticket två gånger om året. Undersökningen bygger på vad Tickets 300 säljare upplever är önskemål hos kunderna, samt Tickets bokningsstatistik.
– Att vi är beredda att betala för bekvämlighet kan delvis bero på högkonjunkturen. Men också att man är mån om att resan ska bli en riktigt bra upplevelse när man lägger ledig tid på den, säger Marie Johansson, kommunikationsdirektör på Ticket.
Undersökningen visar också att de som bokar resor vill slippa att ta sig så långt till avreseflyget. Redan i dag har de stora resebyråerna avgångar alltifrån Halmstad i söder till Skellefteå i norr. Men många av dessa avgångar för sommaren 2007 är redan fullbokade.

– Här har arrangörerna inte riktigt planerat för att kunna möta efterfrågan, säger Marie Johansson.

Just nu i topp bland sommarens bokningar hos Ticket är:
1) Mallorca, Spanien
2) Kreta, Grekland
3) Sunny Beach, Bulgarien
Sommarens resenärer väljer dyrare boende

Vi har bokat flest resor till Mallorca i sommar.


Text: Redaktionen • 2007-02-20
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top