Annons
Annons
Nyhet

Luftfartsverket sänker trafikavgifter

– LFV har genomfört ett stort effektiviseringsprogram som lett till sänkta kostnader. Dessutom har trafiken utvecklats mycket positivt och våra kommersiella intäkter har ökat. Det gör att LFV:s ekonomi har förbättrats under året, säger generaldirektör Lars Rekke. Detta gör det möjligt för LFV att minska kostnaderna för flygbolagen. Trafikavgifterna betalas av flygbolagen till Luftfartsverket och

Text: Redaktionen • 2007-02-26 Uppdaterad 2007-02-26

– LFV har genomfört ett stort effektiviseringsprogram som lett till sänkta kostnader. Dessutom har trafiken utvecklats mycket positivt och våra kommersiella intäkter har ökat. Det gör att LFV:s ekonomi har förbättrats under året, säger generaldirektör Lars Rekke.
Detta gör det möjligt för LFV att minska kostnaderna för flygbolagen. Trafikavgifterna betalas av flygbolagen till Luftfartsverket och bestäms av flygplanets avgas- och bulleregenskaper, den maximala startvikten, vilken flygplats flygplanet utgår från samt antalet passagerare.
På Stockholm-Arlanda och Göteborg-Landvetter sänks passageraravgifterna på utrikestrafiken med 90 miljoner kronor vid årsskiftet. Dessutom satsar Luftfartsverket 15 miljoner kronor på projekt som man hoppas ska ge nya turismströmmar till Sverige. Bland annat satsar man på ett samarbete i Norrbotten för att öka turismen i Lappland.


Text: Redaktionen • 2007-02-26
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top