Annons
Annons
Nyhet

Minst 70 döda i jordbävning på Sumatra

En kraftig jordbävning som mätte 6,3 på Richterskalan skakade på tisdagsmorgen den indonesiska ön Sumatra. Enligt indonesiska myndigheter har minst 70 människor omkommit, framför allt i och runt staden Solok, som ligger fem mil från öns västkust, inte så långt från kuststaden Padang och bergsstaden Bukittingi. Bukittingi är ett populärt resmål för ryggsäcksresenärer. Det finns

Text: Redaktionen • 2007-03-06 Uppdaterad 2007-03-06

En kraftig jordbävning som mätte 6,3 på Richterskalan skakade på tisdagsmorgen den indonesiska ön Sumatra. Enligt indonesiska myndigheter har minst 70 människor omkommit, framför allt i och runt staden Solok, som ligger fem mil från öns västkust, inte så långt från kuststaden Padang och bergsstaden Bukittingi.
Bukittingi är ett populärt resmål för ryggsäcksresenärer. Det finns ännu inga rapporter om drabbade svenskar. Om du har anhöriga som reser i området kan du anmäla det till utrikesdepartementet på 08-405 10 00.
Även i Malaysia och Singapore kändes skalvet av, men härifrån finns inga rapporter om skador på hus eller drabbade människor.
– Alla fick panik. Vi tog våra väskor och stack iväg. En av mina kollegor grät eftersom hon aldrig hade känt något liknande förut, berättade Nicholas Wong, som liksom många andra kontorsarbetare i Singapore flydde från sina skyskrapor när marken skakade, rapporterar TT.


Text: Redaktionen • 2007-03-06
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top