Annons
Annons
Nyhet

Svenska Venezuelaturister rånade

Tolv svenska turister rånades och misshandlades i Venezuela på måndagen. Rånet skedde på ett hotell i turistorten Rio Caribe, skriver Dagens Nyheter. De upplysningar som SOS International gav på tisdagen var att gruppen attackerades på hotellet. Vissa blev slagna och en flicka våldtogs. – Vi vet inte händelseförloppet i detalj och hur många i gruppen

Text: Redaktionen • 2007-03-06 Uppdaterad 2007-03-06

Tolv svenska turister rånades och misshandlades i Venezuela på måndagen. Rånet skedde på ett hotell i turistorten Rio Caribe, skriver Dagens Nyheter. De upplysningar som SOS International gav på tisdagen var att gruppen attackerades på hotellet. Vissa blev slagna och en flicka våldtogs.
– Vi vet inte händelseförloppet i detalj och hur många i gruppen som misshandlades, bara att det hände på hotellet, sade Bo Uggerhøj på SOS International till dn.se.
Gärningsmännen tog turisternas pengar och pass. För att få hem gruppen var SOS International tvungna att skaffa nya pass till dem. Just nu får de krishjälp på plats.
I Utrikesdepartementets reseinformation om Venezuela står att våldsnivån i landet är mycket hög och att ficktjuvar och rån är de största säkerhetsriskerna för utländska turister.


Text: Redaktionen • 2007-03-06
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top