Annons
Annons
Nyhet

Nya tågluffarkort säljs från 1 april

“Räknar man in inflationen så är priset för ungdomar i princip detsamma som det var för 35 år sen när interrailkortet lanserades första gången”, skriver SJ. “Interrail global pass” är namnet på det nya kortet. Det finns i första och andra klass för vuxna och barn, samt i andra klass för ungdomar. Man kan antingen

Text: Redaktionen • 2007-03-08 Uppdaterad 2007-03-08

“Räknar man in inflationen så är priset för ungdomar i princip detsamma som det var för 35 år sen när interrailkortet lanserades första gången”, skriver SJ.
“Interrail global pass” är namnet på det nya kortet. Det finns i första och andra klass för vuxna och barn, samt i andra klass för ungdomar.
Man kan antingen köpa ett kort med ett obegränsat antal resdagar under en viss tidsperiod (22 dagar eller en månad). Det finns också ett så kallat flexikort för resande under begrÙ?nsat antal dagar under en viss period. Här kan man till exempel ha fem resdagar inom tio dagar, eller tio resdagar inom 22 dagar.

Dessutom finns ett så kallat “Interrail one country pass”. Det gäller för resa i ett enda land med tre, fyra, sex eller åtta resdagar inom en månad. De nuvarande interrailkorten säljs till och med den 31 mars 2007, och gäller i sin nuvarande form under giltighetstiden.
De länder som deltar i Interrailsamarbetet är:
Storbritannien, Irland, Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Österrike, Schweiz, Polen, Tjeckien, Slovakien, Ungern, Kroatien, Bosnien-Hercegovina, Frankrike, Belgien, Nederländerna, Luxemburg, Spanien, Portugal, Italien, Slovenien, Turkiet, Italien, Grekland, Rumänien, Serbien-Montenegro, Makedonien, Bulgarien och Sverige.

Prisexempel:
Till exempel kanske man vill ta tåget till Italien, göra ett par stopp på vägen och flyga hem. Då passar ett kort där man åker tåg fem valfria dagar av tio. Det kortet kostar mindre än 1 500 kronor om man är under 26 år.

[http://www.sj.se/sj/jsp/polopoly.jsp?d=262&a=41063&l=sv&l=sv
Till SJ:s information om de nya korten
]


Text: Redaktionen • 2007-03-08
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top