Annons
Annons
Nyhet

FlyMe-konkurs lyfter försäkringsbolag

Försäkringsbyrån Europeiska har den senaste tiden blivit nedringd av resebyråer som själva vill teckna en konkursförsäkring. – På bara några dagar har 25 resebyråer hört av sig. Det är anmärkningsvärt, hela förra året hade vi bara 15 förfrågningar, säger Helen Hellströmer, marknadschef på Europeiska, till Dagens Nyheter. Försäkringen gör att en resebyrå kan erbjuda servicen

Text: Redaktionen • 2007-03-19 Uppdaterad 2007-03-19

Försäkringsbyrån Europeiska har den senaste tiden blivit nedringd av resebyråer som själva vill teckna en konkursförsäkring.

– På bara några dagar har 25 resebyråer hört av sig. Det är anmärkningsvärt, hela förra året hade vi bara 15 förfrågningar, säger Helen Hellströmer, marknadschef på Europeiska, till Dagens Nyheter.

Försäkringen gör att en resebyrå kan erbjuda servicen att boka om eller boka nya biljetter åt er kund om flygbolaget går i konkurs. Försäkringen står då för kostnaden.

Det försäkringsskydd som är Europeiska nu fått förfrågningar om omfattar alla de resenärer som i dag hamnar utanför resegarantin, alltså även dem som bara bokat flygbiljetter och inte en paketresa.

Resebyrån köper en försäkring för det antal flygstolar som de tror att de kommer att sälja under året. Men det blir förstås i slutändan ändå kunden som betalar för själva försäkringen.


Text: Redaktionen • 2007-03-19
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top