Annons
Annons
Nyhet

Protester mot turism på Mallorca

Protesten organiserades av Verein Salvem Mallorca som är en underavdelning till GOB (Balaeric Group of Ornitology and Defence of Nature). Organisationen anser att den massturism som i dag finns på ön inte är förenlig med en hållbar utveckling. Demonstranterna gick genom de centrala delarna av staden Palma de Mallorca från Placa Espana till Placa Cort.

Text: Redaktionen • 2007-03-19 Uppdaterad 2007-03-19

Protesten organiserades av Verein Salvem Mallorca som är en underavdelning till GOB (Balaeric Group of Ornitology and Defence of Nature). Organisationen anser att den massturism som i dag finns på ön inte är förenlig med en hållbar utveckling.

Demonstranterna gick genom de centrala delarna av staden Palma de Mallorca från Placa Espana till Placa Cort. Demonstrationerna gick fredligt till, och frÙ�n politikerhåll anser man att det bara är ett led i valkampanjen inför det förestående valet.

De som organiserade demonstrationen hävdar att den var större än den demonstration som ägde rum i februari 2004 då 40 000 personer demonstrerade mot samma sak.


Text: Redaktionen • 2007-03-19
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top