Annons
Annons
Nyhet

Songkran – nyårsfirande på thailändska

Det Thailändska nyåret firas 13-15 april. Enligt Thailands tideräkning är det år 2550 som ska firas in nu i helgen. Deras referens är Buddhas födelseår, 543 före vår årsräkning. Av den anledningen kan man fortfarande se thailändska datum, på exempelvis färskvaror, där sista förbrukningsdag kan vara hundratals år efter inköpsdatumet. Men även om Songkran är

Text: Redaktionen • 2007-04-11 Uppdaterad 2007-04-11

Det Thailändska nyåret firas 13-15 april. Enligt Thailands tideräkning är det år 2550 som ska firas in nu i helgen. Deras referens är Buddhas födelseår, 543 före vår årsräkning. Av den anledningen kan man fortfarande se thailändska datum, på exempelvis färskvaror, där sista förbrukningsdag kan vara hundratals år efter inköpsdatumet. Men även om Songkran är en stor helg i hela Thailand startar numera året officiellt den 1 januari som i övriga världen.

Om du befinner dig i Thailand, se upp under Songkran, det kallas även för “Vattenfestivalen” av en god anledning. Förutom de religiösa ceremonierna är det nämligen självklart att kasta vatten på varandra. Alla medel är tillåtna – vattenpistoler, hinkar och till och med elefanter, så ta emot de tätt duggande duscharna med ett stort leende!

Fira Songkran i Sverige

Lördag 14 april är det Songkranceremoni i Buddharama tempel på Värmdö, Stockholm, mellan klockan 10.00-16.00.


Text: Redaktionen • 2007-04-11
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top