Annons
Annons
Nyhet

Remixa på Stockholms filmfestival Junior

Den åttonde upplagan av Stockholms filmfestival Junior drar igång nu på söndag. Junior festivalen gästas av flera intressanta filmpersonligheter från olika delar av världen och presenterar två världspremiärer. Festivalen visar 25 filmer från 19 olika länder mellan den 15-22 april. Årets tema är “Samma samma men olika”. Det innebär att Filmfestivalen inriktar sig på filmer

Text: Redaktionen • 2007-04-12 Uppdaterad 2007-04-12

Den åttonde upplagan av Stockholms filmfestival Junior drar igång nu på söndag. Junior festivalen gästas av flera intressanta filmpersonligheter från olika delar av världen och presenterar två världspremiärer. Festivalen visar 25 filmer från 19 olika länder mellan den 15-22 april.

Årets tema är “Samma samma men olika”. Det innebär att Filmfestivalen inriktar sig på filmer som visar hur lika vi alla är i våra olikheter. Att oavsett religion och kultur så finns det mer som förenar oss, än som skiljer oss åt.

Junior är en filmfestival för alla mellan sex till sexton år. Det är barn och unga som själva väljer ut vilken film som utses till årets bästa. Det är även barn och unga som rapporterar om vad som händer under festivalen i Juniors dagliga tidning JuniorNytt.

Den stora nyheten på Stockholms filmfestival Junior i år är deras nya filmsatsning Remixen. Elever i Stockholms län har spelat in film på samma manus men med egna tolkningar som sedan remixas ihop på filmfestivalens hemsida. Varje gång du klickar på Remixen blandas scenerna om. Manus skrevs av komikern, författaren och bioaktuella Zinat Pirzadeh.

Läs mer på: http://www.filmfestivalen.se/junior/


Text: Redaktionen • 2007-04-12
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top