Annons
Annons
Nyhet

Ekoturism kan skada miljön

Det är en slutsats från den internationella konferens om ekoturism som avslutas i Oslo idag, skriver AP. Under den tre dagar långa konferensen har frågan om hur miljövänlig ekoturismen egentligen är varit i fokus. Ekoturismen växer snabbare än övrig turism i världen. Syftet med ekoturismen är just att undvika de negativa effekterna av turismen. Men

Text: Redaktionen • 2007-05-16 Uppdaterad 2007-05-16

Det är en slutsats från den internationella konferens om ekoturism som avslutas i Oslo idag, skriver AP. Under den tre dagar långa konferensen har frågan om hur miljövänlig ekoturismen egentligen är varit i fokus.

Ekoturismen växer snabbare än övrig turism i världen. Syftet med ekoturismen är just att undvika de negativa effekterna av turismen. Men för att nå orörda naturområden, till exempel nationalparker och exotiska öar, krävs ofta långa resor. Och just flygresorna dit släpper ofta ut stora mängder klimatpåverkande ämnen, påpekade industriexperter vid konferensen.

Men att helt skippa de långa resorna till dessa områden är inte alltid den bästa lösningen. Befolkningen i vissa fattiga regioner är helt beroende av inkomster från ekoturismen.


Text: Redaktionen • 2007-05-16
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top