Annons
Annons
Nyhet

SAS-strejk väntas på fredag

Om ingen uppgörelse träffas väntas strejken träda ikraft på fredag 25 maj klockan 05.00. Så många som 20 000 resenärer per dag kommer i så fall att drabbas. – Det är en allvarlig situation, men det finns fortfarande tid att finna lösningar för att undvika en konflikt som slår väldigt hårt mot våra kunder, säger

Text: Redaktionen • 2007-05-23 Uppdaterad 2007-05-23

Om ingen uppgörelse träffas väntas strejken träda ikraft på fredag 25 maj klockan 05.00. Så många som 20 000 resenärer per dag kommer i så fall att drabbas.

– Det är en allvarlig situation, men det finns fortfarande tid att finna lösningar för att undvika en konflikt som slår väldigt hårt mot våra kunder, säger Anders Ehrling, vd på SAS Sverige.

De kabinanställdas fackförbund HTF anser att arbetsgivaren varit ovillig att förhandla, och att de inte givit tillräckligt bra förslag till förbättringar av arbetsmiljön.

SAS har erbjudit alla som har bokat biljetter mellan 25 och 29 maj chansen att kostnadsfritt boka om biljetterna. Man kan då välja en annan SAS-flygning i samma biljettklass och till samma destination.

Tådbolaget SJ sätter in fler tåg till helgen, för att möta efterfrågan på resor.
– Vi gynnas av den här typen av konflikter och vi är inte dummare än att vi använder oss av det på ett positivt sätt, säger SJ:s vd Jan Forsberg, till Dagens Industri.

Läs mer:
SAS-förhandlingar fortsätter
SAS varslar om lock-out
Strejkvarsel mot SAS


Text: Redaktionen • 2007-05-23
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top