Annons
Annons
Nyhet

SAS-flyg inställda idag

Det innebär att närmare 50 procent av det svenska inrikesflyget står på marken idag. Det är SAS andel av trafiken inom Sverige, enligt affärssajten E24. SAS tog på torsdagskvällen kontakt med fackförbundet HTF och inbjöd till förhandlingar vid midnatt. Men redan igår beslutade SAS att ställa in flyg och informera passagerare om detta. Man ansåg

Text: Redaktionen • 2007-05-25 Uppdaterad 2007-05-25

Det innebär att närmare 50 procent av det svenska inrikesflyget står på marken idag. Det är SAS andel av trafiken inom Sverige, enligt affärssajten E24.

SAS tog på torsdagskvällen kontakt med fackförbundet HTF och inbjöd till förhandlingar vid midnatt. Men redan igår beslutade SAS att ställa in flyg och informera passagerare om detta. Man ansåg att risken för en strejk var överhängande och ville ge passagerarna en chans att boka om sina biljetter.

Alla resenärer som drabbas av inställt flyg under fredagen har rätt att få pengar tillbaka – om de inte vill boka om till en annan dag. SAS hänvisar till sina biljettkontor på telefonnummer 0770-727 727, eller till den resebyrå där biljetterna har köpts.

Beslut om lördagens trafik tas vid lunchtid idag fredag.

På SAS hemsida finns uppdaterad information om vilka flyg som avgår och vilka som är inställda. [http://www.sas.se/templates/FlexiblePage.aspx?id=5045&epslanguage=SV Till SAS hemsida]

De kabinanställdas fackförbund är inte missnöjda med det lönebud som arbetsgivaren har lagt. Det är arbetsvillkoren (korta raster och långa dagar) som de vill förbättra.

Läs mer:
SAS ställer in sin trafik
SAS-strejk väntas på fredag
SAS-förhandlingar fortsätter
SAS varslar om lock-out
Strejkvarsel mot SAS


Text: Redaktionen • 2007-05-25
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top