Annons
Annons
Nyhet

SAS-strejken avblåst

Det har blivit en kostsam historia. SAS Sverige och underleverantörer till bolaget har förlorat 80-100 miljoner kronor på flygstrejken, enligt en utredning av Handelns utredningsinstitut, HUI. Strejken kan också påverka allmänhetens förtroende för SAS, något som kan vara kostsamt på längre sikt. Det treåriga avtalet ger kabinpersonalen löneökningar på 10,3 procent. Cecilia Fahlberg, HTF:s vice

Text: Redaktionen • 2007-05-29 Uppdaterad 2007-05-29

Det har blivit en kostsam historia. SAS Sverige och underleverantörer till bolaget har förlorat 80-100 miljoner kronor på flygstrejken, enligt en utredning av Handelns utredningsinstitut, HUI. Strejken kan också påverka allmänhetens förtroende för SAS, något som kan vara kostsamt på längre sikt.

Det treåriga avtalet ger kabinpersonalen löneökningar på 10,3 procent. Cecilia Fahlberg, HTF:s vice ordförande, säger till DN att man har fått bra skrivningar när det gäller måltidsuppehåll och inflytande över arbetstiden.

Flygarbetsgivarnas förhandlingschef Jonas Bernunger säger å sin sida att man har lyckats styra undan samtliga maktyrkanden.
– Vi har ändrat en del i bestämmelserna när det gäller arbetstid och schema, men inte mer än att SAS kan fortsätta sina flygningar.

Flygtrafiken går enligt ordinarie tidtabell från och med onsdag. Under tisdagen är dock ett flertal avgångar inställda. Information om vilka finns på http://www.sas.se.


Text: Redaktionen • 2007-05-29
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top