Annons
Annons
Nyhet

Turister ska anmäla pedofiler

Polisens sambandskontor på ambassaden i Bangkok har öppnat en e-postadress för tips om sexövergrepp mot barn, skriver Svenska Dagbladet. På ambassaden finns nordisk polis på plats för att bland annat ta emot tips från allmänheten. –Det är viktigt att polisen får in tips så snart som möjligt. Om man är ute och reser i regionen

Text: Redaktionen • 2007-07-17 Uppdaterad 2007-07-17

Polisens sambandskontor på ambassaden i Bangkok har öppnat en e-postadress för tips om sexövergrepp mot barn, skriver Svenska Dagbladet. På ambassaden finns nordisk polis på plats för att bland annat ta emot tips från allmänheten.

–Det är viktigt att polisen får in tips så snart som möjligt. Om man är ute och reser i regionen är det inte säkert att man vill ta kontakt med en lokal polisstation. När man kommer hem hinner kanske minnet blekna, säger Annethe Ahlenius, kriminalinspektör på Rikskriminalpolisen, till Svenska Dagbladet.

Om försöket ger utdelning är det möjligt att polisen utökar anmälningsmöjligheten till ambassadernas webbsidor i fler länder i Sydostasien. Hittills har bara två svenskar dömts för sexbrott mot barn utomlands.

Läs mer:
[http://www.vagabond.se/vb/newslistpage.aspx?id=499&news=38366
Få anmäler barnövergrepp
]


Text: Redaktionen • 2007-07-17
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top