Annons
Annons
Nyhet

Svarta rubriker för Sunny Beach

På gatorna förekommer prostitution nattetid och uppgifter om spetsade drinkar och stripptävlingar har också förekommit.­ – Svartahavskusten, framförallt orten Sunny Beach, har kommit att bli ungdomarnas nya partyparadis. Kos och Ayia Napa har de senaste åren blivit dyrare och de unga, festglada har då tagit billiga Bulgarien till sitt hjärta. En öl kan du köpa

Text: Redaktionen • 2007-07-18 Uppdaterad 2007-07-18

På gatorna förekommer prostitution nattetid och uppgifter om spetsade drinkar och stripptävlingar har också förekommit.­
– Svartahavskusten, framförallt orten Sunny Beach, har kommit att bli ungdomarnas nya partyparadis. Kos och Ayia Napa har de senaste åren blivit dyrare och de unga, festglada har då tagit billiga Bulgarien till sitt hjärta. En öl kan du köpa för några få kronor och ett glas vodka för ytterligare någon spänn, säger Vagabonds chefredaktör Tobias Larsson, som besökte Sunny Beach första gången 2001, och sedan 2003.
­
– Som festresmål har Sunny Beach och grannorten Golden Sands expanderat något oerhört mellan de gånger då jag varit där. Och inte till något positivt. Första gången jag var där upplevde jag att det inte förekom prostitution, men vid andra besöket var det väldigt uppenbart, säger han.

Ving, Fritidsresor och Apollo har alla Bulgarien i sitt program.
-­ Det är oerhört tragiskt med dödsfallen i Bulgarien. Vi på Ving har sedan tidigare helt tagit bort ungdomsaktiviteter som barrundor och liknande för att vi inte vill förknippas med denna typ av arrangemang där folk och ungdomar hetsas till att dricka, säger Joakim Eriksson, kommunikationsdirektör på Ving.

De svenska charterarrangörer som har Bulgarien i sitt program har åldersgränser för sina resande. 18 år är det som gäller, även om det är möjligt att åka om man är yngre och har ett skriftligt tillstånd från förÙ?ldrarna.
­
– I Sunny Beach har vi strikt 18-årsgräns för hotellen som ligger i närheten av nattklubbarna. Intyg från föräldrarna gäller inte där och vi välkomnar så klart alla idéer om hur man kan förbättra ytterligare, säger Joakim Eriksson.
Den skandinaviska turismen till Bulgariens solkust består i första hand av
barnfamiljer, följt av unga par och grupper av ungdomar.


Text: Redaktionen • 2007-07-18
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top