Annons
Annons
Nyhet

Svenskar i Grekland erbjuds evakuering

Stora delar av Grekland står i brand. Nu erbjuder Fritidsresor sina svenska resenärer evakuering.

Text: Redaktionen • 2007-08-27 Uppdaterad 2007-08-27

Stora delar av Grekland står i brand. Värst drabbat är Peloponnesos i söder. Nu erbjuder Fritidsresor sina svenska resenärer evakuering.

I Grekland härjar nu de värsta skogsbränderna på 150 år, sannolikt anlagda av mordbrännare. Bränderna har hittills skördat över 60 dödsoffer. Värst drabbat är halvön Peloponnesos i södra Grekland, men även den västra delen av landet och områden runt Aten har drabbats, skriver DN.

Fritidsresor erbjöd igår sina svenska resenärer evakuering. Knappt hälften av dem befinner sig i Kalo Nero, som drabbats svårt av rök. Men än så länge har endast två bett om förflyttning till annan ort. Apollo har inte behövt flytta på några av sina resenärer på Peloponnesos, trots att röken bitvis varit ett bekymmer.

De grekiska myndigheterna har efterfrågat hjälp med flygunderstöd och vattenbombning. Sverige har beslutat att skicka ner en helikopter för att hjälpa till med släckningsarbetet. Kampen pågår för att förhindra att mer skog och dyrbara marker brinner upp. I helgen lyckades det grekiska brandförsvaret förhindra att Olympia, platsen för antikens olympiska spel, slukades av lågorna just som de nådde in på gården till museet.

Svenska ambassaden i Aten har mer information om bränderna på sin hemsida: http://www.swedenabroad.com/Page____37008.aspx


Text: Redaktionen • 2007-08-27
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top