Annons
Annons
Nyhet

Alla SAS-flygningar med Dash 8 ställs in

Ännu ett SAS-plan av typen Dash 8 Q 400 råkade inatt ut för ett allvarligt olyckstillbud. SAS har nu beslutat att tillsvidare ställa in samtliga av sina flygningar med flygplansmodellen.

Text: Redaktionen • 2007-09-12 Uppdaterad 2007-09-12

Planet var på väg mellan Köpenhamn och Palanga i Litauen när man upptäckte tekniska fel och planet nödlandade därför på Vilnius flygplats inatt klockan 01.36 lokal tid. Vid landningen vek sig landningsstället på ett liknande sätt som vid olyckan i Ålborg i helgen. Ombord fanns 48 passagerare och 4 besättningsmän, alla evakuerades efter landningen och alla klarade sig oskadda. Innan landningen stängdes motorn av för att inte fatta eld.

I hela världen finns 125 plan av denna typ, skriver SVT.se. Den kanadensiska tillverkaren Bombardier har rekommenderat att alla de Dash 8-plan som har gjort fler än 10 000 landningar stannar på marken tills dess att man har genomfört ett planerat inspektionsprogram.

SAS har beslutat att ställa in samtliga av sina flygningar med modellen. Man räknar med stora förseningar under dagen, främst i inrikestrafiken. SAS Sverige har lovat att lösa transporten för de passagerare som är inbokade på deras flygningar under dagen. Vissa plan kommer att omdirigeras och man kommer också att använda andra tåg och bussar för att transportera passagerare vissa sträckor.

PÅ SAS egen hemsida finns mer information om vilka flyg som är inställda. Under onsdagen är det sammanlagt fler än hundra avgångar:
http://www.sas.se


Text: Redaktionen • 2007-09-12
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top