Annons
Annons
Nyhet

Thailand mer populärt än nånsin

Svenskarnas bokningar av resor till Thailand ser ut att slå alla rekord. 40 procent av alla resor som hittills bokats i vinter har Thailand som destination.

Text: Redaktionen • 2007-09-12 Uppdaterad 2007-09-12

Thailand är på väg att ta över den position som Kanarieöarna hittills har haft när det gäller svenskarnas resande. Det enligt en färsk upplaga av Ticket Collection, en sammanställning som researrangören Ticket gör två gånger per år av reseköparnas önskemål, beteende och av reseföretagens utbud.

– Thailand har för många resenärer blivit ett nytt Gran Canaria, ett välbekant resmål som håller vad det lovar. Samtidigt är det många av de tidiga Thailandsresenärerna som nu börjar söka sig till grannländerna, säger Marie Johansson, kommunikationsdirektör på Ticket.

Både Vietnam och Kambodja lockar allt fler resenärer. Egypten har återigen blivit populärt som resmål, efter att ha levt undanskymt i några år. Sammanställningen visar också att allt fler väljer att förlägga allt större del av sin semester till vinterhalvåret. Det blir allt vanligare med semesterresor så långa som tre veckor, och bokningarna görs allt tidigare.

Vinterns populäraste destinationer
1) Phuket, Thailand
2) Gran Canaria, Spanien
3) Bangkok, Thailand
4) Teneriffa, Spanien
5) Krabi, Thailand
6) Hurghada, Egypten
7) Lanzarote, Spanien
8) Goa, Indien
9) Fuerteventura, Spanien


Text: Redaktionen • 2007-09-12
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top