Annons
Annons
Nyhet

Förundersökning mot SAS

En förundersökning har inletts mot flygbolaget SAS för incidenterna i Vilnius och Ålborg. Dash 8-planens flighter är fortsatt inställda och varje dag förlorar SAS stora intäkter.

Text: Redaktionen • 2007-09-20 Uppdaterad 2007-09-20

Det var i förra veckan som två plan av modellen Dash 8 Q-400 drabbades av problem vid landning. Åklagare i Stockholm har nu beslutat att inleda förundersökning mot SAS. Förundersökningen gäller misstanke om framkallande av fara för annan.

Enligt den danska haverikommisionens preliminära rapport berodde olyckan i Ålborg på att en bult i hjulsystemet hade utsatts för korrosion. Bulten håller fast landningsstället i en hydraulcylinder, som fäller ut och drar in stället.

SAS Sverige har hittat samma fel på flera av planen, och nu har man beslutat att byta ut hydraulcylindrarna i landningsställen på koncernens samtliga Dash 8 Q400-plan.

Även idag torsdagen och imorgon fredag kommer SAS därför att hÙ�lla Dash 8-planen från ordinarie trafik. Under torsdagen är 34 avgångar inställda och på fredagen 12 avgångar – både in- och utrikes.

Läs mer
Fortsatt inställda SAS-flyg
Alla SAS-flygningar med Dash 8 ställs in
SAS-plan kontrolleras efter haveri


Text: Redaktionen • 2007-09-20
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top