Annons
Annons
Nyhet

Ryanair tar betalt för incheckning

Idag börjar Ryanair att ta betalt för incheckning på flygplatsen. För att minska köerna och öka smidigheten uppmanas resenärerna att checka in på internet istället.

Text: Redaktionen • 2007-09-20 Uppdaterad 2007-09-20

– Det är busenkelt, säger Ryanairs Nordeuropachef Wilhelm Hamilton.
Lågprisbolaget Ryanair kommer från och med idag att börja ta betalt för incheckning direkt på flygplatsen. Tre euro kommer det att kosta. Istället hänvisar man till internetincheckningen på deras hemsida. Tidigare kostade det att checka in online, men nu är det alltså tvärt om. Målet är att minska köerna på flygplatsen.
Men hur går för dem som inte har internetvana då?– Det är busenkelt. Om man klarar av bokningsprocessen så klarar man även av att checka in online, säger Wilhelm Hamilton, Nordeuropachef på Ryanair.
Men om du istället föredrar att boka per telefon kostar det mer eftersom de billigaste biljetterna endast finns att köpa på internet. Nu gäller alltså detsamma för incheckningen.

Problemet med att checka in online uppstår om du har bagage med dig. Då finns inget annat alternativ än att checka in på flygplatsen. Utöver incheckningsavgiften måste du dessutom betala en avgift för själva bagaget. Därför uppmanar Ryanair sina passagerare att packa lätt.
– Vi tillåter tio kilo i handbagage, vilket är ganska generöst, säger Wilhelm Hamilton. Men om du vill ha med dig mer kan du inte utnyttja internetincheckningen.

Text: Emeli Emanuelson


Text: Redaktionen • 2007-09-20
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top