Annons
Annons
Nyhet

Även Ving startar tågcharter

Fritidsresors satsning på tågcharter under sommaren 2007 slog väl ut. Under sommaren 2008 utökas med fler resmål och platser. Samtidigt får Fritidsresor konkurrens av Ving som ska sälja tågcharter till sex orter.

Text: Redaktionen • 2007-10-05 Uppdaterad 2007-10-05

På måndag kommer Fritidsresor att lansera en ny storsatsning på tågcharter, den gångna sommarens succékoncept. I somras började man med resor till badorter vid Gardasjön: Riva del Garda, Garda och Bardolino. Nu utökar Fritidsresor antalet platser och har redan nu förbokat hela 7 000 platser på SJ:s nattåg till Berlin.

Men nu har även Ving vaknat. Till sommaren startar Ving tågcharter till sex resmål i Europa. Det är fyra orter i Italien: Venedig, Lido di Jesolo, Comosjön och Gardasjön. Dessutom Portoroz i Slovenien och Balaton i Ungern. Resorna körs från maj till slutet av september. Ving kommer att ha egen skandinavisktalande guide på alla destinationer.

Ett prisexempel från Ving är att tågresa tur och retur, samt sju nätters boende på mellanklasshotell. Tågresepaketen utgår från Malmö med nattåg till Berlin. Restiden blir omkring 20-26 timmar beroende på vilket resmål man väljer.

En förklaring som lyfts fram till att tågcharter blivit så populärt är att tåget är bättre för miljön än flyget. Dessutom är det många som är flygrädda och hellre väljer tåget av den anledningen.


Text: Redaktionen • 2007-10-05
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top