Annons
Annons
Nyhet

Tågcharter snabbast växande resformen

Fritidsresor beskriver tågchartern som den snabbast växande resformen i resebranshens historia. 7 000 nya platser och flera nya destinationer. På måndagen presenterade Fritidsresor sin storsatsning på tågcharter sommaren 2008.

Text: Redaktionen • 2007-10-09 Uppdaterad 2007-10-09

Fritidsresor beskriver tågchartern som den snabbast växande resformen i branschens historia. Under sommaren 2007 hade man 840 platser. Sommaren 2008 finns plats för 7 000 resenärer. Det är en ökning med 728 procent.

Men det är fortfarande få av det totala antalet resenärer som tar tåget på charterresan. Siffran 7 000 ska jämföras med siffran 400 000 – Fritidsresors totala antal resenärer på sommarsäsongen, säger Lottie Knutsson, informationschef. Andelen tågcharterresenärer är alltså knappt två procent.

Sommaren 2008 utökar Fritidsresor sin tågcharter med tre nya orter i Italien. Det är ön Grado längst uppe i det Adriatiska havet, Malcesine och Sirmione, båda vid Gardasjön. Dessutom börjar man köra till tÙ?gcharter till Porec (Kroatien), Portoroz (Slovenien), och Bad Gastein (Österrike). I Bad Gastein finns stora möjligheter till alpvandringar. De övriga orterna är mer traditionella badorter.

Även Temaresor, Fritidsresors dotterföretag, börjar med tågresor sommaren 2008. På programmet står en dryckesresa till Alsace och Champagne i Frankrike, en resa bland borgar, flodromantik och vin i Rhen och Mosel, en cykelresa till Polen och slutligen en resa genom kulturlandskap i Tjeckien, Slovakien och Tyskland.

Även Ving satsar på tågresor till sommaren. Nyligen presenterade Ving en satsning på sex orter i Italien, Slovenien och Ungern.

Läs mer
Även Ving startar tågcharter


Text: Redaktionen • 2007-10-09
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top