Thailand får ett leende lågprisbolag

I sommar lyfter det nya budgetflygbolaget Thai Smile från Bangkok. Första destinationer blir Macau och Phuket.

Publicerad 2012-03-21 13:29

Bild 777179
I sommar lyfter det nya budgetflygbolaget Thai Smile från Bangkok. Första destinationer blir Macau och Phuket.
Sydostasien börjar bli mättat på lågprisflyg. Till bolag som Air Asia, Tiger Airways, Firefly, Nok Air, Jetstar, Zest och många andra kan snart också läggas Thai Smile.
Thai Smile startas av Thai Airways, Thailands nationella flygbolag, och tanken är att Thai Smile ska flyga både inrikes och på korta utrikeslinjer till andra länder i Sydostasien och till Indien och Kina.
Bolagets koncept blir ett mellanting mellan traditionella bolag som Thai Airways och budgetvarianter som Air Asia och Nok Air - ett bolag som Thai Airways för övrigt äger 49 procent av.
Thai Smile ska bjuda på mat och dryck, tillåta bagage på 15 till 20 kilo och ge möjlighet att tjäna in bonuspoäng även hos Thai Airways partnerbolag inom Star Alliance. En flygning med Thai Smile bör med andra ord kunna ge poäng för den som är medlem i SAS Eurobonusprogram.
Thai Smile får sin bas vid Bangkoks internationella flygplats Suvarnabhumi och kommer vid starten i slutet av juli i år att ha elva stycken Airbus A320 i flottan. De första rutterna går till Macau i Kina, till Phuket och Chiang Mai.
GÖRAN INGMAN
goran@vagabond.se
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Skriv kommentar
Namn
Nedanstående fråga hjälper oss att hålla spam borta från sidan.

Vad blir tjugo plus tre? Skriv svaret i siffror:

Mer läsning

Webbfrågan

  • Vem vill du helst resa med?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.