Annons
Annons
Redaktionen

Redaktionen

Nyhet

Skidparadis till lägre pris

Tusentals kronor för ett liftkort och åttio kronor för en öl på afterskin? Den som är ute efter prisvärd skidåkning på sportlovet bör se bortom Alperna, förslagsvis mot Bulgarien, Slovenien och Serbien.

Text: Redaktionen • 2013-02-08 Uppdaterad 2021-07-21

Skidparadis till lägre pris
Gnistrande skiddag i Kopaonik i Serbien. Foto: Visiteurope.com

Tusentals kronor för ett liftkort och åttio kronor för en öl på afterskin? Den som är ute efter prisvärd skidåkning ute i Europa på sportlovet bör se bortom Alperna, förslagsvis mot Bulgarien, Slovenien och Serbien. Flygsökmotorn Skyscanner har listat några prisvärda alternativ för skidåkning i Europa.

Det här är länder som traditionellt sett inte förknippas med skidåkning, men som erbjuder skidåkning i toppklass. I priseexemplen ingår sju nätter på ett trestjärnigt hotell, flyg för två tur och retur under sportlovsveckorna 7–9, liftkort för två personer, skidhyra samt transfer till och från flygplatsen.

Bulgarien – Borovets
Borovets är Bulgariens äldsta skidort, undangömd i skogarna bland Balkans höga berg. Landets största skidort erbjuder vida, öppna pister och en livlig stad med ett bra utbud av afterski. Borovets är överlag en billig och härlig skidort som tilltalar både nybörjare och erfarna skidåkare.
Totalpris 1 vecka för två personer: 14 405 SEK

Slovenien – Vogel
Skidorten är belägen på en platå högt ovanför majestätiska sjön Bohinj. Vogel passar både nybörjare och lite duktigare skidåkare. Nattlivet i Vogel är lågmält med endast ett fåtal restauranger, vilket gör denna ort till en idealisk destination för en romantisk vintersemester.
Totalpris 1 vecka för två personer: 13 706 SEK

Serbien – Kopaonik
Kopaonik i Serbien har en av östra Europas modernaste liftsystem. Här finns ett flertal möjligheter att åka off pist för den som önskar samt ett ordentligt utbud av terrängspår för den som vill prova något annorlunda
Totalpris 1 vecka för två personer: 14 817 SEK


Text: Redaktionen • 2013-02-08
NyhetAktiv semesterVinterresa

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top