• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Ny direktlinje Stockholm–Dubai

  Efter intensiva rykten hela våren bekräftade Dubaibaserade flygbolaget Emirates på torsdagen att de börjar flyga Dubai-Stockholm från 4 september.

  Ny direktlinje Stockholm–Dubai
  Direkt till Dubai. Foto: Stock Xchange

  I dagsläget flyger Emirates enbart från Köpenhamn. Den nya linjen till Stockholm blir daglig och ska opereras av en Boeing 777-300 ER.  Emirates har ett linjenät på mer än 130 destinationer och för svenska resenärer innebär det transfermöjligheter till cirka 40 destinationer i östra och västra Asien samt Australien.

  – Efter vår framgångsrika lansering i Köpenhamn 2011 har vi noggrant utvärderat den potentiella expansionen i Skandinavien. Med dess stabila och växande ekonomi så är Sverige den perfekta platsen att utvigda vår regionala närvaro, säger Emirates vd Tim Clark i en pressrelease.

  Den nya linjen kommer att avgå från Dubai 07.15 och anlända vid lunchtid på Arlanda. Returflighten går 13:55 och då anländer man i Dubai på kvällen, 22:35.

  Emirates nya linje ökar konkurrensen om svenska Asienresenärer. Både Finnair, Qatar Airways och Turkish Airlines har satsat hårt på den svenska marknaden de senaste åren. På privatresesidan är Thai Airways ledande.

   

  Text: Travel News

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!