• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Monsunturism i Goa

  Lever man sin vardag under ständigt brännande sol är det skönt med lite regn på semestern. Så tänker turistmyndigheterna i Goa som vill locka indiska turister att komma till stränderna när det regnar som mest.

  Monsunturism i Goa
  Soldränkt. Så är vi vana att se Goa. Men nu ska turisterna lockas hit också när himlen är grå och regnet skvalar. Foto: Per J Andersson

  Goas turistsäsong sträcker sig normalt från oktober till april och bjuder på praktiskt taget oavbrutet solsken. Men därefter packar strandserveringarna och hotellen ihop inför monsunregnen som härjar juni–augusti.

  Men nu är det slut med det. Säsongen tar slut i dagarna, men återupptas i år redan i juni. Goa Tourism Development Corporation (GTDC) har insett att även sommarmånaderna då strändernas piskas av täta skyfall kan vara attraktiva. Förhoppningen att man skulle lyckas locka särskild många européer är inte så stor. Huvudmålgruppen är istället indiska par från storstäderna.

  Att vandra hand i hand i våtklibbande sarier och skjortor och håret hängande i regnblanka testar framstår för många indier som mer romantiskt en evigt skinande sol.

  – Delstaten Goa försöker marknadsföra sina stränder till par, men även familjer som vill komma hit på sommaren, säger en talesperson för Goas turistministerium, enligt Times of India.

  Känner du dig lockad finns ett regnresepaket för två personer med tre hotellnätter för bara 900 kronor. Flyget får du fixa själv.

  Samtidigt meddelar turistmyndigheterna i indiska Goa att man inom kort kommer att införa alkoholförbud på delstatens stränder. Även i fortsättningen kan du beställa öl, vin och drinkar på serveringarna, men det blir förbjudet att ta med egen alkohol till stranden.

  PER J ANDERSSON
  per@vagabond.se

  Läs mer

  Reportage: Gamla goa Goa.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!