Annons
Annons

884530.jpg

Nyhet

Oväder i södra Thailand

Stormvindar med höga vågor, skyfall och översvämningar. Flera öar söder om Phuket i Thailand har förklarats vara katastrofområden av myndigheterna sedan ett häftigt oväder dragit in.

Text: Per J Andersson • 2013-11-25 Uppdaterad 2013-11-25

Över 140 000 människor har drabbats av ovädret på öarna söder om Phuket. Många hus har skadats, trafiken har drabbats av flera olyckor och 50 skolor stängts. På ön Racha Yai blev 157 turister, varav 141 utlänningar, strandsatta och fick hjälp av marinen.

Guvernören i provinsen Nakhon Si Thammarat säger till Bangkok Post att översvämmade floder, avrinning i skogar och hårda vindar drabbat många områden i provinsen. Han manar boende i låglänta delar, nära kanaler och intill berg att noga följa utvecklingen.

Meteorologer uppger att lågtrycket vars centrum under senaste dygnen legat över södra Thailand under måndagen rör sig västerut, ut över Andamansjön. De hårda regnen kommer att så småningom att upphöra.

De stora researrangörerna och utrikesdepartementet uppger, enligt nyhetsbyrån TT, att det inte finns några uppgifter om drabbade svenskar i området.

 


Text: Per J Andersson • 2013-11-25
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top