Annons
Annons
I sommar börjar SAS flyga till Pula i Istrien i norra Kroatien. Foto: Thinkstock

I sommar börjar SAS flyga till Pula i Istrien i norra Kroatien. Foto: Thinkstock

Nyhet

SAS satsar på Medelhavet

SAS tar upp kampen med lågprisflygbolagen och börjar i sommar flyga från Skandinavien till 34 nya semesterdestinationer, framför allt vid Medelhavet.

Text: Per J Andersson • 2013-12-18 Uppdaterad 2013-12-18

Du har väl inte missat att det i sommar blir hårdare konkurrens mellan SAS, Norwegian och Ryanair när det gäller att flyga skandinaver till Medelhavet och andra populära sommardestinationer i Europa? Tidigare har det varit lågprisflygbolagens specialitet att flyga till platser i Europa dit turister gärna vill åka, medan SAS satsat mer på storstäder och destinationer som framför allt affärsmän reser till. Nu blir det ändring på det.

SAS börjar i sommar med direktflyg från Stockholm Arlanda till Pisa, Olbia på Sardinien och Biarritz. Från Göteborg blir det direktflyg till Palma de Mallorca och kroatiska Pula.

Från Köpenhamn blir det nya linjer till Bastia på Korsika, Chania på Kreta, Faro i Portugal, Montpeiller i Frankrike och Pisa och Neapel i Italien.

SAS satsar stort på att också göteborgarna snabbt ska komma iväg till poppis sommardestinationer. Från Landvetter blir det därför direktflyg till Palma de Mallorca, Aten, Alicante, Pula och Berlin.

– Det är fantastiskt glädjande att vår största flygbolagsoperatör på Landvetter satsar vidare och erbjuder våra resenärer ett ännu större utbud i sommar. Vi hade ett rekordstort resande från Göteborg Landvetter Airport förra sommaren. SAS är med och skapar förutsättningar för en ny rekordsommar 2014, sa Charlotte Ljunggren, chef för Landvetter, när nyheten lanserades i slutet av november.


Text: Per J Andersson • 2013-12-18
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top