Annons
Annons
Bangkok. Foto: Thinkstock

Bangkok. Foto: Thinkstock

Nyhet

Trafikkaos i Bangkok på måndag

Resenärer som befinner sig i Bangkok på måndag bör räkna med förseningar. Vissa huvudvägar i och till staden kommer att stängas av på grund av demonstrationer. Dessutom är flera flyg inställda.

Text: • 2014-01-10 Uppdaterad 2014-01-10

De politiska oroligheterna i Bangkok har pågått i flera månader. Nu på måndagen den 13 januari väntas regeringskritiska demonstranter genomföra blockader i staden. “Bangkok Shutdown” kallas demonstrationen, som arrangeras med syfte att få regeringen att avgå.

Då flera stora korsningar kommer att blockeras av demonstranter fÙ�rväntas stora förseningar i biltrafiken. Dessutom har flera flygbolag valt att ställa in flyg till Bangkok, exempelvis Singapore Airlines har ställt in upp till 19 flygningar från och med måndag 13 till 25 februari.

Men den thailändska turistmyndigheten vill tona ned oron och tror inte att konsekvenserna kommer att bli så stora. På Tourism Authority of Thailands hemsida kan man läsa att stora delar av staden kommer att vara öppna som vanligt och tillgängliga för både lokalbefolkning och turister.

Demonstranterna har dessutom lovat att de inte ska störa den allmänna infrastrukturen, inklusive vägarna till de två flygplatserna Suvarnabhumi och Don Mueang.

Men resenärer bör räkna med att restiden blir längre än normalt på väg till flygplatsen.

Man råder dessutom turister att undvika områden där folk samlas för demonstrationer, exempelvis runt regeringsbyggnaderna.

Turismen väntas få en hård smäll av protesterna under 2014 – cirka tolv procent färre ankomster beräknas i år jämfört med förra året. 

Läs mer detaljerad information på UD:s hemsida om reseråd.

 

 


Text: • 2014-01-10
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top