• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Sol och bad på sportlovet kostar på

  Den som vill resa billigt ska med alla medel undvika sportlovet. Resebyrån Ticket har gjort en priskoll som visar att en Gran Canaria-resa för en familj kan bli mer än 14 000 kronor dyrare under sportlovet, jämfört med tre veckor senare.

  Sol och bad på sportlovet kostar på
  Foto Thinkstock

  Prisjämförelsen gäller en charterresa för två vuxna och två barn till Gran Canaria med fyrstjärnigt hotell. Jämförelsen visar att motsvarande resa är 10 120 kronor billigare vecka 12 än under vecka 9.

  Värt att tänka på är också att avgångar under helgen är långt mycket dyrare än avgångar mitt i veckan. Kan man flyga iväg en onsdag blir samma resa 14 220 kronor billigare vecka 12 jämfört med vecka 9.

  Men det är förstås en omöjlighet för många familjer med skolbarn, då skolorna inte alltid beviljar ledigt för en resa mitt i terminen.

  Det finns dock ett tips som även den med skolbarn kan ta till sig: Eftersom sportlovsveckorna varierar mellan olika län kan det vara värt att kolla upp resor med avgångar från andra flygplatser än den närmast hemorten.

  I Stockholm infaller sportlovet vecka 9, vilket gör att charterresorna med avgång från Arlanda är dyrare just den veckan. En charterresa för två vuxna och två barn till Gran Canaria med fyrstjärnigt hotell är exempelvis 9 420 kronor billigare om man väljer avresa från Norrköping i stället för Arlanda under vecka 9.

  Skulle man ha inte hitta den sol-och-bad-resa man vill ha kan en storstadsresa vara ett bra och prisvärt alternativ.

  Tips till barnfamiljer för att hitta resa till bra pris under skolloven:

  1. Var ute i god tid och utnyttja boka-tidigt-rabatter och barnrabatter, det är ofta förmånligare än att vänta på sista-minuten-pris.

  2. Kolla upp resor från flygplatser i andra städer som inte har lov samtidigt
.

  3. Resor som inte sträcker sig exakt över lovet är oftast lite billigare, t.ex. onsdag till onsdag
.

  4. Undersök vad det kostar att sätta ihop en paketresa med reguljärflyg och hotell. Det kan bli billigare.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!