• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Passagerare löpte amok på Ryanairplan

  Ryanairplanet från Rabat i Marocko till Paris tvingades landa i Madrid sedan en passagerare blivit akut sjuk. Efter mer än fyra timmars försening brast det för några av passagerarna som plundrade planet på sprit, mat och cigaretter.

  Passagerare löpte amok på Ryanairplan
  Passagerare plundrade Ryanairplanet på parfym, mat och sprit. Foto: Thinkstock.

  Flygtiden från Rabat till flygplatsen i Beauvais utanför Paris den 11 januari var beräknad till 2,5 timmar. Men efter att planet först tvingats mellanlanda i Madrid försenades det ytterligare på grund av restriktioner på flygplatsen i Beauvais.

  Istället omlokaliseras planet till Nantes, som ligger 50 mil från Paris. Då passagerarna fick veta att de var tvungna att spendera natten där fick några av personerna ombord nog och gjorde revolt. Kabinpersonalen säger att de vägrade lämna planet och höll personalen som gisslan. De ska också ha att tagit för sig av diverse varor på planet.

  En av markpersonalen på Nantes flygplats kallade passagerarnas agerande för ett "nästan djuriskt och barbariskt beteende", enligt franska The Local.

  En passagerare på planet tonar dock ner händelsen i en kommentar till Metronews.

   – Jag är varken en rånare eller en kidnappare. Vi var trötta och irriterade på grund av en dåligt hanterad situation. Vi var törstiga, hungriga och utan information om vad som skulle hända. Vi kompenserade oss genom att ta för oss av mat och dryck. Efter sju timmar i planet i stället för två och en halv behövde folk äta.

  Efter en natt på hotell i Nantes blev de 170 passagerarna transporterade till Paris med buss.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!