Annons
Annons
Foto: @ProblemsSochi

Foto: @ProblemsSochi

Nyhet

Hotellkaos i Sotji

De 22:a olympiska vinterspelen invigs i kväll, men i värdstaden Sotji är förberedelserna långt ifrån färdiga. Värst ställt tycks det vara med hotellen.

Text: Göran Ingman • 2014-02-07 Uppdaterad 2014-02-07

Journalister som de senaste dagarna anlänt till ryska Sotji vid Svarta havet har möts av ett smärre kaos. Bara sex av nio hotell för medier är färdiga och även de som tar emot gäster dras med stora brister.

Reportrar från olika medieföretag berättar via Twitter om hur lysarmaturer ramlar från tak i hotellrummen, att de varnas för att ens tvätta ansiktet med det missfärgade kranvattnet i badrummen, om dörrhandtag som lossnar och om herrelösa hundar som springer i korridorerna.

Vissa hotell saknar fortfarande lobby, i andra är träningslokalen en byggplats. När CNN:s reportageteam anlände till sitt hotell fanns bara ett enda av elva bokade rum tillgängliga.

Många rapporterar om toaletter som inte fungerar – helt enkelt för att avloppsrören inte dragits än. Något man från arrangörernas sida ibland tydligen kompenserar med att placera flera toalettstolar i samma rum.

Ibland blir bristerna och problemen rent dråpliga. På twitter har hashtaggen #problemssochi skapats för att visa upp alla konstigheter och användaren @problemssochi samlar de bästa bilderna och anekdoterna.
https://twitter.com/search?q=%23ProblemsSochi&src=hash
https://twitter.com/ProblemsSochi

Hittills är det den bästa underhållning du kan få från vinter-OS i Sotji.


Text: Göran Ingman • 2014-02-07
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top