• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Machu Picchu får konkurrens

  En tusen år gammal fästning ska bli Perus nya dragplåster.
  En linbana över Utcubambadalen ska göra fornlämningen mer lättillgänglig.

  Machu Picchu får konkurrens
  Inkastaden Machu Picchu i Peru kommer att få konkurrens. Foto: Thinkstock

  Med över en miljon besökare varje år är Inkastaden Machu Picchu Perus främsta turistmål. Men nu ska staden få konkurrens av citadellet Kuelap i norra Peru.

  Genom att förbinda den svårtillgängliga platsen med en 4 400 meter lång linbana över Utcubambadalen, är förhoppningen att fördubbla antalet besökare till fästningen som 2011 hade omkring 35 000 besökare.

  Regionens turistchef Manuel Cabañas säger till nyhetsbyrån Andina att målet är att fästningen ska bli den näst största turistattraktionen i landet efter Machu Picchu.

  Kuelap ligger på 3 000 meters höjd och är en av de största fornlämningarna i Sydamerika. Ursprungligen omfattade ruinstaden närmare 65 000 kvadratkilometer.

  Staden byggdes av Chachapoyasfolket som hade sin storhetstid mellan 900-talet och 1400-talet. I flera hundra år låg den sedan bortglömd i den andinska djungeln innan den återupptäcktes 1843.

  Förra året meddelades även att Machu Picchus grannstad Choquequirao ska bli mer lättillgänglig. Även här planerar man att bygga en linbana genom den snåriga regnskogen.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!