Annons
Annons
Foto Thinkstock

Foto Thinkstock

Nyhet

Grekland i Stockholm i helgen

I helgen arrangeras en mässa med tema Grekland i Stockholm. Förhoppningen är att locka tillbaka turisterna som de senaste åren svikit det ekonomiskt krisande landet.

Text: Johanna Jackson • 2014-02-14 Uppdaterad 2014-02-14

Anders Näsman, du är en av arrangörerna, vad är det för mässa?

­– Grekland Panorama är den första mässan i Sverige som har fokus enbart på Grekland. Den riktar sig till Greklandälskare och grekiska företagare som vill visa upp vad de har att erbjuda. Flera svenska charterföretag kommer också att närvara.

Varför anordnar ni en mässa just om Grekland?

– Vi svenskar älskar ju Grekland och intresset är generellt väldigt stort för Grekland men på senare år har turismen dalat. Vi vill lyfta Grekland på den svenska marknaden.

Vad är mässans höjdpunkter?

– Jag skulle säga alla de grekiska utställarna och all underhållning. Det finns mycket för barnen, till exempel kan man bli ansiktsmålad och lyssna på grekisk mytologi. Det kommer också bli uppträdanden med dans och musik och det kommer finnas matprovsmakningar. Eftersom det är gratis tror jag att det kommer att locka många barnfamiljer.

Varför ska man gå?

– För att få en smak av Grekland och för att ta chansen att få tips och råd från de grekiska företagarna till sin semester.

Vilken är din greklandfavorit?

– Jag måste nog säga Kreta, gärna på våren eller hösten då det är som vackrast och det inte är lika mycket folk. Jag tycker om ön eftersom det finns så mycket att upptäcka. Helst hyr jag en bil och åker runt från ställe till ställe och sover över en natt eller två allt efter humöret och vad platsen erbjuder.

Fakta om Greklandsmässan

Mässan kallas Grekland Panorama och arrangeras i helgen, lördag–söndag 15–16 februari i Annexet i Globenområdet i Stockholm, t-bana Globen. Kostnadsfria biljetter kan man hämta på mässans sajt.


Text: Johanna Jackson • 2014-02-14
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top