Annons
Annons
London åter i turisttoppen. Foto: Thinkstock

London åter i turisttoppen. Foto: Thinkstock

Nyhet

London gör comeback i resetoppen

För första gången på fem år är London återigen svenskarnas favoritdestination för våren.

Text: Johanna Jackson • 2014-03-03 Uppdaterad 2014-03-03

Storstäderna London, New York och Paris toppar som vanligt Tickets lista för mest bokade städer när svenskarna väljer resor för våren. Men nytt för i år är att London, som tidigare legat efter både New York och Barcelona, är nummer ett på listan.

Nya destinationer som har tagit sig in på listan är Istanbul och Budapest men de ligger fortfarande inte i närheten av antal bokningar till topp-tre-städerna som har mer än dubbelt så många bokningar än listans nedre hälft.

– Vi märker att flera av våra kunder har ändrat resmönster de senaste åren. Tidigare reste många i syfte att få sol och bad. Nu är det i stället upplevelserna som är ändamålet, varpå storstäderna har tillkommit under luppen för intressanta resmål. För är det någonstans man kan uppleva saker, och det på relativt kort tid, så är det i en storstad, säger Maria Gertell, kommunikationsansvarig på Ticket till Travelnews.

Topplista storstäder

1. London (2)

2. New York (1)

3. Paris (3)

4. Barcelona (4)

5. Rom (5)

6. Prag (6)

7. Berlin (8)

8. Lissabon (10)

9. Istanbul (ny)

10. Budapest (ny)


Listan baseras på bokningar gjorda till och med den 11 februari med avresa mellan den 1 mars och 30 juni. Förra årets placering inom parantes.


Text: Johanna Jackson • 2014-03-03
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top