Annons
Annons

931214.jpg

Nyhet

Cykla i bilfritt New York

Att cykla i New York lockar allt fler. Sedan det första cykelloppet Five Boro Bike Tour gick av stapeln för 37 år sedan har loppet växt från 250 deltagare till att locka 32 000 cyklister varje vår.

Text: • 2014-03-25 Uppdaterad 2014-03-25

Det drygt 64 kilometer långa loppet startar på nedre Manhattan och går genom fem stadsdelar: Manhattan, Bronx, Queens, Brooklyn och Staten Island. Det är inte en tävling utan marknadsförs i stället som en minnesvärd upplevelse för vänner och familjer. Så små barn som 3-åringar kan delta, så länge de trampar själva.

I år arrangeras loppet söndagen den 4 maj. De vanliga startplatserna är dock slutsålda men är du en hejare på att samla in pengar till välgörenhet – eller villig att punga ut 1 000 dollar ur egen ficka – kan du fortfarande få en startplats längst fram genom någon av loppets välgörenhetspartners.

Då ingår även frukost, lunch, en jubileumströja samt ett chip som klockar hur snabbt du kan ta dig över Verrazano-Narrows Bridge.

Överskottet från loppet bekostar gratis cykelutbildningar där Bike New York lär cyklister att ta sig fram säkert i den turbulenta staden.

I filmklippet nedan kan du se bilder från förra årets lopp. Verkar det kul?
Bike New Yorks hemsida kan du gå in och registrera dig.

Läs mer:


Jogga genom det stora äpplet
Spaweekend i New York
Tips från Brooklyn och Manhattan
40 måsten i New York

 

 


Text: • 2014-03-25
NyhetUSAAktiv semesterNew York

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top