Annons
Annons

931326.jpg

Nyhet

Sista chansen att vandra en av världens läskigaste leder

Adrenalinsökande äventyrare som vill gå på en av världens ruggigaste vandringsleder får skynda sig. I maj ska Camino del Rey renoveras för att bli säkrare.

Text: • 2014-03-25 Uppdaterad 2014-03-25

Förra veckan tipsade Vagabond om en av världens läskigaste vandringsleder: plankleden på Mount Huashan i Kina. Camino del Rey som ligger utanför Málaga i Spanien är en annan läskig led att ta sig an om man gillar utmaningar på hög höjd.

Camino del Rey går längs bergväggen Gaitanes Gorge, 100 meter över floden Guadalhorce. Betongleden är omkring en meter bred, saknar räcke och på vissa håll även tillräckligt med underlag att sätta fötterna på. Endast armeringsjärnet sticker ut från bergväggen där betongen kollapsat.

Den fyra kilometer långa leden byggdes i början av 1900-talet för att arbetare skulle kunna ta sig till vattenkraftverken Chorro Falls och Gaitanejo Falls. Nu för tiden lockar den förfallna leden många adrenalinsökande klättrare.

Flera personer har dött på sin vandring och stora delar av sträckan stängdes 2000.

Men nu ska leden renoveras och göras säkrare, rapporterar The Telegraph. Betongen kommer att ersättas med träspång, staket ska sättas upp och vissa delar kommer att få glasgolv.

Totalt räknar myndigheterna med att upprustningen kommer att kosta 3,12 miljoner euro och förhoppningen är att leden ska bli en stor turistattraktion.

Det förberedande arbetet med att borra nya fästen har redan påbörjats. Så den som är sugen på att vandra leden innan den blir lite mindre läskig får skynda sig.
I maj sätter arbetet igång på allvar.

Spana in filmklippet ovan och bedöm själv om ledens renoveringsbehov.

Läs mer:

Världens läskigaste vandringsled?
5 farligaste vägarna
Världens läskigaste broar
24 timmar i Málaga


Text: • 2014-03-25
NyhetAktiv semester

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top