Annons
Annons
Fritidsresor bygger en paradisö i Stilla havet meddelade företaget på första april.

Fritidsresor bygger en paradisö i Stilla havet meddelade företaget på första april.

Nyhet

Gick du på den?

Gick du på Vagabonds aprilskämt om att USA inför urintester i säkerhetskontrollen? Eller kissade du på dig av skratt? Här är fler nyheter som resebranschen försökte lura oss med igår.

Text: • 2014-04-02 Uppdaterad 2021-06-23

Vita stränder med kokospalmer, hotell, flygplats och en egen semestervaluta – efter flera års planering blir Fritidsresors drömprojekt om en egen paradisö verklighet. Den konstgjorda ön kommer att anläggas i Stilla Havet utanför Nya Kaledonien i Beleparkipelagen och beräknas stå klar i oktober 2017.

Hotellbokningssajten Hotels.com ger sina kunder 95 procent rabatt på alla hotellrum. Den generösa rabatten gäller förutsatt att du städar rummet själv, inte reserverar solstol med din handduk och inte tar med dig schampoflaskorna från badrummet hem.

Som första hotellbokningssajt lanserar de även hotellrum med stående sovplats för att fler gäster ska få plats under stora evenemang, skriver företaget i ett pressmedelande.

– Under OS i London för två år sedan var trycket på hotellen stort. Vi kommer se en liknande anstormning inför sommarens fotbolls-VM i Rio de Janeiro. Genom att erbjuda stående sovplatser på hotellen kommer vi kunna möta den stora efterfrågan, säger Yvonne Bonanati på Hotels.com.

Även resebolaget Ving kom med en nyhet under gårdagen. Företaget lanserar ett nytt hotellkoncept för den alternativa charterresenären. De nya Hipster-hotellen erbjuder charterns alla bekvämligheter men resenärerna slipper tillbringa semestern med folk som inte är unika.

– Hipster Resorts är Vings sätt att tilltala en målgrupp vi traditionellt haft svårt att nå ut till. Med retro-moderna aktiviteter och trendiga tillagningsmetoder i köket tror vi att detta kan bli en succé bland det lite mer medvetna klientelet i storstäderna, säger Vings informationschef Magdalena Öhrn.

Flygbolaget SAS har insett betydelsen av marknadsföring i sociala medier. Nu inför de en policy som innebär att alla passagerare måste ta ett självporträtt, en så kallad selfie, i samband med att de går på planet och sedan lägga upp bilden på Facebook, Twitter eller Instagram med taggen #FLYSAS.

Brukar du samla snäckor, stenar och sand som ett minne från semestern? Oroas du över att behöva betala övervikt för souvenirerna eller bli av med dem i tullen? Apollo har lösningen. På researrangörens sajt kan man nu köpa sand i lösvikt från några av deras mest populära resmål: Tobago, Gran Canaria och Jordanien.

Rosa bussarna ger sig in i flygbranschen och meddelar att de gått in som delägare i ett asiatiskt lågprisflygbolag som får det nya namnet Pink Air. Flygbolaget kommer framför allt att sikta in sig på resor till Asien och Oceanien.

Läs mer: 

USA inför urintest i säkerhetskontrollen

Gick du på den?
Hotels.com lanserar stående sovplatser som kommer att vara 1×2 meter stora, ungefär som en normalstor garderob.

Text: • 2014-04-02
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top