Annons
Annons

940952.jpg

Nyhet

Indisk filmfestival i Stockholm

Idag börjar Indienveckan i Stockholm. I sex dagar blir det indisk film, konst, mat och reseinformation på flera olika ställen i huvudstaden.

Text: Per J Andersson • 2014-04-22 Uppdaterad 2021-06-23

Indisk filmfestival i Stockholm

Idag drar Indienveckan igång med indiska filmfestivalen Cinema Indien 2014, den första av sitt slag i Skandinavien. Drygt 30 indiska filmer kommer att visas, filmer från olika genrer, på fem språk och från fem årtionden – ett urval som erbjuder alltifrån senare kassasuccéerna till smalare avant garde-filmer av bengalen Satyajit Ray. Förhoppningsvis kommer biopubliken lära sig att indisk film inte enbart är melodramatiska sång- och dansfilmer från Bollywood.

Filmerna tar upp aktuella och klassiska ämnen som situationen för indiska kvinnor, det koloniala förflutna, Mahatma Gandhi och surrogatmödraskap. Se hela bioprogrammet på SF:s sajt.

Idag startar också den indiska matfestivalen på Clarion hotell vid Skanstull. Och på samma hotell blir det imorgon onsdag 23 april seminarium och minimässa om att resa i Indien.

Indisk filmfestival i Stockholm
I helgen öppnar konstutställningen Varanasi Junction. Foto: Per J Andersson

På fredag 25 april är det Bollywoodparty på Clarion och i helgen 26–27 april konstutställningen Varanasi Junction i Kista Bazar i Kista centrum.

Kolla programpunkter, tider och priser

Här hittar du hela programmet för Indienveckan i Stockholm. Vagabond är en av flera aktörer som står bakom arrangemanget.


Text: Per J Andersson • 2014-04-22
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top