• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Anders och Agneta var med på mardrömsflygningen

  Anders och Agneta Subenko från Stockholm var med på flygplanet från Tobago där piloten meddelade att ett fel på planet kunde ha lett till "en snabb tur till en vattenfylld grav".
  – Det kändes lite småpirrigt och jag tänkte: "Ska vi verkligen flyga med det här planet, är det helt schysst lagat nu?", säger Anders.

  Anders och Agneta var med på mardrömsflygningen
  Anders och Agneta Subenko från Stockholm var med på flyget från Tobago som tvingades nödlanda på Barbados. Foto: Privat

  Efter två veckor på Tobago checkade Anders och Agneta Subenko in på flygplatsen i Tobago för hemfärd till Stockholm med mellanlandning i London. När alla passagerare kommit på plats i planet meddelade piloten att det var fel på ena motorn. Samma fel hade tidigare orsakat en flygkrasch med den flygplanstyp som de skulle åka med och därför vågade han inte lyfta.

  Passagerare har berättat för Mail Online att de haft mardrömmar efter upplevelsen. Anders Subenko kände inte samma oro.

  – Jag kände aldrig att det var någon panikstämning utan alla verkade ta det otroligt bra och var glada att han fattade det beslutet och inte riskerade någons liv. Om det var psykologiskt rätt att påpeka att samma problem orsakat en krasch kan man ju diskutera, säger Anders.

  En mekaniker från Storbritannien kallades in och resenärerna skjutsades till hotell där de fick äta middag och stanna över natten. Dagen därpå hade flygplanet lagats och de gjorde ett nytt försök att resa hem.

  – Vi kunde se hur de undersökte motorn. Det kändes lite småpirrigt och jag tänkte: "Ska vi verkligen flyga med det här planet, är det helt schysst lagat nu?".

  När planet började rulla mot startbanan hörde de ett dunkande läte.

  – Då tänkte jag: "Vad är det här för mystiskt ljud". Piloten meddelade att ett de noterat ett missljud och att de skulle undersöka bagageutrymmet för att se till att allt var fastsurrat ordentligt. Men det såg okej ut och till slut kom vi upp i luften.

  Men de hann inte långt innan piloten kom med ett nytt, mer alarmerande meddelande:

  "Vi måste tyvärr meddela att vi har röklukt i cockpit och vågar därför inte fortsätta ut över Atlanten, vi måste dessvärre gå ned för landning på Barbados."

  Nödlandningen gick lugnt till och Anders uppfattade aldrig att det uppstod någon panikstämning ombord.

  – Säkert fanns det andra som upplevde det på annat sätt men det var ingen som grät eller skrek. Jag vet att det var en flygrädd man som var rädd men han blev omhändertagen och tog det lugnt.

  – Folk skrattade mest åt det hela och undrade vad som försiggick. Hur långt skulle vi komma nästa dag – till Jamaica?

  Flygbolaget Monarch ordnade snabbt fram ett hotell som resenärerna fick övernatta på i två dygn innan de kunde fixa fram ett nytt plan.

  – Allt ordnades otroligt snabbt och de var helt superba. Vi fick bo på ett jättelyxigt hotell med allt inkluderat så det gick verkligen ingen nöd på oss. Monarch har hanterat det här jättebra så all heder åt dem.

  Flygbolaget har meddelat att de utreder händelsen och att passagerarna kommer att underrättas om vad som inträffade.

  – Vi har också fått veta att planet flögs tillbaka till England och det tycks ju ha gått bra.

  Resebolaget Afro-Caribbean har även meddelat att förseningen ger passagerarna rätt till 600 euro, omkring 5 700 kronor, i ersättning var.

  Läs mer:


  Mardrömsflygningen från paradisön

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!