Annons
Annons
Klasskompisarna Henrik Melin och Emil Carlberg från Göteborg ska leva Robinson Kruse-livet i 6 veckor.

Klasskompisarna Henrik Melin och Emil Carlberg från Göteborg ska leva Robinson Kruse-livet i 6 veckor.

Nyhet

Överlevnadsresan till den öde ön

I sex veckor ska de prova på livet som skeppsbrutna – nästan i alla fall. När Göteborgskillarna Henrik Melin och Emil Carlberg går iland på den obebodda ön utanför Dominikanska Republiken i morgon har de endast med sig det absolut nödvändigaste.

Text: Johanna Jackson • 2014-04-25 Uppdaterad 2014-04-25

– Vi är sugna på att testa på hur det vore att bli skeppsbrutna.

När Vagabond ringer till Emil har de just anlänt till Santo Domingo dagen innan. Snart ska de lämna civilisationen och om de inte stöter på problem kommer de att stanna där tills hemresan som är planerad till den 7 juni.

Ön är inte helt öde, varje dag går det en taxibåt ut till öns östra sida från huvudstaden Santo Domingo.

– Men vi ska vara på den västra sidan, där är det inget folk.

För att ta sig dit måste de vandra genom regnskog och tät vegetation under ett par timmar men killarna är vana vandrare. Förra året reste Emil 200 mil genom Nya Zeeland till fots tillsammans med en kompis. Den här gången hamnade valet för äventyret på den västindiska ön Domikanska Republiken.

– Vi valde att åka hit för att det kändes som om det inte fanns för många turister här och landet är den största i Karibien så det fanns goda chanser att hitta någon ö som var obebodd.

Ön har inte heller några giftiga landdjur, spelade det in på valet?

– Nej det var ju fördelaktigt men det skulle inte spela någon roll om det funnits. Faror gör livet spännande! Men sen det som kommer bli mest påfrestande är nog de psykiska prövningar vi kommer stöta på.

Killarna har inte med sig någon mat eller vatten utan tänker enbart leva på det naturen erbjuder. Kokosnötter, palmhjärtan och fisk är tänkt att vara deras enda matkälla. Förutom en yxa, en kamera, kläder, mobiler, en Sverigeflagga, solskydd och en första hjälpen-låda har de med sig en plastpåse som de har tänkt samla nattens och morgonens dagg med.

Har ni någon nödplan ifall något skulle gå fel?

– Nej, ingen speciell. Vi har ett nödnummer att ringa ifall något väldigt allvarligt skulle inträffa, men annars får vi lösa det på plats samt försöka ta oss till öns västra del och ringa på en taxibåt. Det ordnar sig nog.


Text: Johanna Jackson • 2014-04-25
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top