Annons
Annons
På torsdag den 1 maj öppnar glaspromenaden Glacier Skywalk i Kanada.

På torsdag den 1 maj öppnar glaspromenaden Glacier Skywalk i Kanada.

Kanada

Ny glaspromenad öppnar i Klippiga bergen

Snart kan du på ett säkert sätt ta ett steg utanför stupkanten i Klippiga bergen i Kanada. Ett glasgolv på 280 meters höjd ger besökarna en ny upplevelse bland glaciärerna.

Text: • 2014-04-29 Uppdaterad 2014-04-29

På torsdag, den 1 maj, invigs glaspromenaden Glacier Skywalk i nationalparken Jasper i Alberta i västra Kanada. Den u-formade glaspromenaden ger besökarna ett fågelperspektiv över bergen och djurlivet i Sunwapta Valley.

Förhoppningen är att tillgängliggöra naturen och lära besökarna om glaciärer, geologi och det unika ekosystemet i området.

Glacier Skywalk är byggd av stål, glas och trä och designad att smälta in i landskapet. Konstruktionen är fri från färg och andra gifter och vann 2011 pris i kategorin framtidsprojekt på World Architecture Festival i Barcelona.

Från besökscentret Columbia Icefield Glacier Discovery Center kan besökare ta en gratisbuss till och från utsiktsplatsen.

Glacier Skywalk håller öppet fram till den 19 oktober och kostar cirka 170 kronor för vuxna besökare. Barn mellan 6 och 15 år betalar halva priset och yngre barn går gratis.

Sedan 2007 finns en liknande promenad 1 200 meter ovanför Grand Canyons botten i USA. Grand Canyon Skywalk ligger 20 mil nordväst om Flagstaff i Arizona och lockar omkring 370 000 besökare varje år.


Text: • 2014-04-29
KanadaNyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top