• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Kryssa från New York till Shanghai med sprillans nytt fartyg

  När Royal Caribbean tar sitt nya fartyg Quantum of the Seas i bruk nästa år, görs det med en kryssning av rejäla proportioner.

  Resan startar i New York, USA, 2 maj 2015 och fartyget anländer till kinesiska Shanghai 52 dagar senare, efter att ha besökt mängder av intressanta städer och hamnar.

  Den som är sugen på en riktig långkryssning kan boka upp sig för hela färden, men främst är tanken att passagerare åker med på vissa av sträckorna.

  Exempelvis tar det 11 nätter från New York till Barcelona med stopp på Azorerna och Kanarieöarna, en transatlantisk kryssning som många säkert drömmer om att få göra någon gång i livet.

  Från Barcelona till Dubai handlar det om 16 nätter med färd via Rom, Neapel, Aten och sedan ner genom Suezkanalen till Jordanien och därefter Dubai. Det här är kryssningens dyraste del, priset startar på drygt 15 000 kronor per person.

  Vill du hellre uppleva Indiska oceanen, är det bäst att kliva på i Dubai och kryssa till Singapore. Quantum of the Seas lägger till i Muskat i Oman, indiska Kochi, och Penang i Malaysia innan fartyget ankommer Singapore efter 14 nätter.

  Näst sista etappen är kort, bara tre dagar till Shanghai, men sedan följer nio nätters rundresa med stopp i Ho Chi Minh-staden i Vietnam, Hongkong och Xiamen i Kina, och sedan åter till Shanghai.

  Quantum of the Seas blir det nyaste fartyget i Royal Caribbeans flotta, men inte det största. Hon får måtten 348 x 41 meter och 15 däck som ska rymma 4180 passagerare.

  Ombord finns en hel del nyheter som inget annat kryssningsfartyg har: en glaskupol 100 meter över havet för att njuta av vyerna, världens första fallskärmssimulator till sjöss, radiobilar, och insideshytter med virtuell utsikt som motsvarar den faktiska utsikten från fartyget.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!