Annons
Annons
Oberbaumbrücke heter bron över floden Spree, mellan Friedrichshain och Kreuzberg. Foto: Thinkstock

Oberbaumbrücke heter bron över floden Spree, mellan Friedrichshain och Kreuzberg. Foto: Thinkstock

Nyhet

Berlinare arga på högljudda turister

På väg till Berlin? Tänk då på hur du uppför dig. Borgmästaren i stadsdelen Kreuzberg-Friedrichshain har tröttnat på unga festande turister och vill införa en uppförandekod.

Text: Per J Andersson • 2014-08-19 Uppdaterad 2021-06-23

Berlinare arga på högljudda turister
Festa tystare, turister, tycker Monika Herrmann.

Kreuzberg och Friedrichshain är är två delar av Berlin som är kända för sitt livliga och sena uteliv. På bron över pendeltågstationen Warschauer Strasse samlas massor av unga på kvällarna, innan de drar vidare till bargatan Simon-Dach-Strasse eller någon av alla klubbar i närheten.

Men nu har borgmästaren Monika Herrmann, från partiet De Gröna, fått nog, rapporterar Angela Wiese i P3 Nyheter i Sveriges Radio. I en intervju i tidningen Tagesspiegel säger hon att läget är allvarligt och att hon inte är förvånad om folk flyttar ifrån området. Ljudnivån är så hög att det inte går att sova med fönstret öppet längre.

– De många vandrarhemmen är ett problem. Nattetid drar besökare iväg till flygplatsen med sina rullväskor, eller kommer hem fulla från en utekväll och kräks i portarna, säger Monika Herrmann till tidningen, enligt P3 Nyheter.

Monika Herrmann föreslår en uppförandekod, när det handlar om skräp, oljud och respekt för dem som bor i området. Hon betonar att hon inte är emot turism, men säger att vissa besökare tror att de är på Disneyland och att invånarna är något slags statister.

Läs mer

Kreuzbergbloggen i Tagesspiegel (på tyska).


Text: Per J Andersson • 2014-08-19
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top