Annons
Annons
Weekend i Istanbul allt mer populärt.

Weekend i Istanbul allt mer populärt.

Nyhet

Här är storstäderna som lockar mest

Den stad som lockar flest weekendresenärer är London, följt av New York, men Istanbul har ökat mest i popularitet. Det visar en färsk sammanställning av resebyrån Ticket.

Text: Helle Kikerpuu • 2014-09-05 Uppdaterad 2014-09-05

London och New York ligger kvar som svenskarnas favorit resmål sedan förra årets undersökning. London har dock tappat en aning, men New York har blivit populärare.

In på listan tog sig nykomlingen Istanbul, på femte plats. Bokningarna har strömmat in och staden går om storstäder såsom Berlin och Rom. I höst har dubbelt så många svenskar valt Istanbul som resmål.

– Istanbul är ett fantastiskt resmål där kulturhistoria och nutid smälter samman precis som öst och väst och att värmen håller sig kvar länge gör inte staden mindre populär, säger Maria Gertell, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket.

Svenska ambassaden i Ankara rekommenderar resenärer att iaktta särskild försiktighet kring Istanbuls turiststråkIstiklal Caddesi och stadsdelarna i Taksim-torgets närhet på grund av den senaste tidens demonstrationer.

Topplista – Höstens mest bokade storstäder*


1. London (1)

2. New York (2)

3. Barcelona (4)

4. Paris (3)

5. Istanbul (ny)
6. Berlin (5)

7. Lissabon (8)

8. Rom (6)

9. Prag (7)

10. Köpenhamn (ny)

* Avser bokningar av storstadsresor gjorda fram till och med 1 september med avresa mellan den 15 augusti till den 30 november 2014. Förra årets placering anges inom parantes.

Du som läste det här kanske också är intresserad av:

Redaktionen listar bästa weekendstäderna

Romantisk weekend

En smakfull weekend – med mat och vin i centrum


Text: Helle Kikerpuu • 2014-09-05
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top