Annons
Annons
Piloterna på Air France håller sig på backen. (Foto: Guillaume Grandin/Air France)

Piloterna på Air France håller sig på backen. (Foto: Guillaume Grandin/Air France)

Nyhet

Air France ställer in flygningar från Stockholm och Köpenhamn

En pilotstrejk på Air France ger stora störningar av flygtrafiken i Europa under veckan. Bolaget ställer in flygningar från både Arlanda och Kastrup.

Text: • 2014-09-15 Uppdaterad 2014-09-15

Pilotfacket på Air France har gått ut i strejk i protest mot ledningens planer på att flytta en stor del av Europaflygningarna till lågkostnadsbolaget Transavia, där piloter och kabinpersonal har sämre villkor och lägre lön.

Strejken inleddes idag och kan komma att pågå hela veckan. Avgångar från både Arlanda i Stockholm och Kastrup i Köpenhamn har ställts in under dagen.

Air France tror att cirka hälften av avgångarna i tidtabellen kommer att kunna hållas, men varnar också för att ändringar kan göras i sista minuten även på flygningar som tidigare angetts som klara för avgång. Bolaget räknar med att strejken drabbar 500 flygningar och cirka 60 000 resenärer.

Om du ska flyga med Air France under veckan, se till att kontrollera så att ditt flyg inte har blivit inställt. Mer information om strejken finns på den här sidan på flygbolagets webbplats.

Strejken drabbar inte Air France holländska partner KLM eller dotterbolaget Hop som flyger på Göteborg.


Text: • 2014-09-15
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top