Annons
Annons
Travel News

Travel News

Nyhet

Flygbolagets reklam orsakar folkstorm

Det vietnamesiska lågprisbolaget VietJet har åter hamnat i blåsväder. Den här gången handlar det om en planerad reklamkampanj med bikinimodelle

Text: Travel News • 2014-09-26 Uppdaterad 2014-09-26

Bilderna som föreställer unga kvinnor iklädda bikini, lårhöga strumpor och högklackat som poserar utanför i och VietJets flygplan spreds snabbt sedan en av modellerna la ut dem på Facebook, skriver svd.se.

Reaktionerna kom snabbt och de många och i stort sett alla gick till hård attack mot flygbolagets objektifiering av kvinnor. Kampanjen kallades kvinnoförnedrande och bilderna försvann snart från modellens Facebook.

VietJet förnekar att bilderna säkert skulle hamna i en framtida reklamkampanj.

– Det var en provfotografering. Vi har fortfarande inte bestämt om bilderna ska användas eller inte, säger Vu Pham Nguyen Tung, direktör på flygbolaget och förnekar samtidigt att allt skulle röra sig om en pr-kupp.

Det är inte första gången VietJet, som är Vietnams första privatägda flygbolag, hamnar i blåsväder. 2012 fick bolaget böta motsvarande 6000 kronor sedan man valt att ha en utmanande bikinidans ombord på ett av planen för att fira sin nya linje mellan Ho Chi Minh-staden och badorten Na Trang.

Och i somras skapade bolaget åter rubriker sedan man råkat flyga 200 passagerare till fel flygplats.


Text: Travel News • 2014-09-26
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top